Anders Johansson - Lage i Skägget i brevlådan

Anders Johansson växte upp i Vidingsjö i Linköping där han under skolåren spelade elbas i punkbandet Snoddas tillsammans med Lars Winnerbäck, Staffan Palmberg och Tomas Öhman. Johansson var också aktiv i bland annat Wermlands nations spexensemble, Lunds nya Studentteater och Radio AF. Från det sistnämnda engagemanget gick han vidare och blev programledare i P3-programmen Så funkar det och Wallraff.  Han har även medverkat i karnevalsfilmen Vaktmästaren och professorn (2002), tv-programmet Tredje makten, Anders och Måns i SVT2 och 100 höjdare i Kanal 5.

Under 2007 var Johansson tillsammans med Patrik Ehrnst programledare för humorprogrammet Starkt material i P3. Den 18 januari 2008 var han programledare för P3 Guld. Under våren 2008 sändes barnprogrammet "Fiska med Anders" i SVT1, där Anders Johansson och 12-åriga Agnes Alriksson reste runt i södra Sverige på jakt efter bland annat hummer, ål, gädda och öring. Under hösten 2008 var han dubbelt aktuell i SVT, dels som Lage i julkalendern Skägget i brevlådan och dels som programledare för Djursjukhuset. Under 2010 är Johansson aktuell i SVT-serien Succéduon med Anders och Måns, tillsammans med just Måns Nilsson.

I sin gamla hemstad Linköping har Anders Johansson hedrats genom att få sitt namn på en av stadsbussarna. Den 12 mars 2006 blev han utsedd till veckans idol av Göteborgs-Posten.


Anders i julkalendern.


Anders idag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0