Dammråttesoppa recept

Dammråttesoppa
Dammråttorna med en jätteskedDammråttorna lagar nog världens äckligaste soppa, en riktig äckelpäckelsoppa. Fast det tycker de förstås inte själva, och de delar gärna med sig av receptet. Urrk! Den här soppan går inte att äta, tänk på det, och det är nog ingen hit att använda kökets bästa kastrull heller...

Det här behöver du:
- Vatten och pulver till 14 liter tapetklister.
- 10 st. flirtkulor, ca 5 cm i diameter.
- Tunn skumgummi, skuren i remsor, ca 2 nävar.
- Sågspån, ca 1 liter.
- Packspån, ca 1 liter.
- Gummipulver, om man har tillgång till det.
- Vattenbaserade färger - grön, gul, röd, brun, svart.
- Brytfärg eller pigment, om man har tillgång till det.
- Vatten att späda med.

Börja med matbitarna. Flirtkulorna skall bli ärtor och skumgummit morotsbitar. Spånen kan föreställa sot, mjöl, gryn, eller bara ge konsistens i största allmänhet. Måla/dränk "matbitarna" i sina rättmätiga färger och låt dem torka (annars släpper färgen när de ligger i soppan). Blanda tapetklistret (förslagsvis i 7-literssatser - 14 liter klister är förfärligt tungt!). Ta ut ett par liter att bryta soppfärgen i. Det är lättare att hantera och lättare att rätta till nyanser. Slabba i brytfärger eller färger tills du får skönt grön färg som du är nöjd med - gör den stark. Häll upp din soppa i en av dina 20-literskastruller och pytsa ned färgblandningen lite i taget och veva runt tills du har en färg en dammråtta hade avundats (inte för stark, då syns inte "matbitarna"). Späd med vatten. Blanda i alla ingredienser lite i taget tills soppan ser smaskig ut. Serveras helst ljummen i kapsyl med brödsmula och pölvatten.

Visste du att... ordet soppa från början betyder "brödbitar doppade i vätska"? Förresten är det nästan bara i Sverige som man äter nyponsoppa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0