Per Svensson - Håkan Bråkans pappa

Per Svensson föddes den 19 juni 1965 i Karlshamn.

Per Svensson studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm år 1991-1994. Svensson tillhör Dramatens fasta ensemble.

Beslutet att ägna sig åt skådespeleri kom ganska sent i samband med värnplikten och efter förberedande studier vid Kulturama och Skara Skolscen utbildade han sig 1991-1994 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Vid sidan av detta har han även arbetat som scenarbetare och statist på Dramaten.
Med sin milda och stillsamt vänliga framtoning har han företrädesvis uppträtt i mer komiska roller, som i situations- och relationskomediserien Två som oss (1999), ihärdigt pratande taxichaufför i Gossip (2000)
2003 fick han kanske sitt riktigt stora komiska genombrott i tv som den fumlige pappan i adventskalendern Håkan Bråkan. Han har även haft lite mer allvarligt färgade roller som den autistiske pojkens far i Beck - Pojken i glaskulan (2002) eller som en av dataprogramerarna som säger upp sig i vrede i Suxxess (2002). På Dramaten har han haft viktigare roller i teaterversionen av Festen och han har som en av sina personliga favoriter den dumkomiske Andreas Blek av Nosen i Shakespeares Trettondagsafton som han spelade där 2002. Han skall inte förväxlas med den äldre skådespelaren Per Svensson (f.1956).


Per som pappa Rudolf


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0