Ing-Marie - Julkulan i julens hjältar

Ing-Marie Gunilla Jessica Carlsson, föddes den 25 februari 1957 i Jönköping. Hon är en svensk skådespelerska och är bland annat känd som Mimmi Gustavsson i TV-serien Tre kronor. Carlsson är bosatt på Södermalm i Stockholm.

Carlsson gick på Teaterhögskolan i Göteborg och tog examen 1982. Därefter arbetade hon på Götateatern och Borås Stadsteater. 1997 medverkade hon i farsen Alla var där på Folkan i Stockholm, med bland andra Kjell Bergqvist och Carina Lidbom. 2001 blev hon nominerad till en guldmask för sin roll i farsen Dagens dubbel på Halmstad teater med Tomas Pettersson, och hon medverkade i Göran Stangertz uppsättning av En handelsresandes död på Helsingborgs stadsteater, med bland andra Lars-Erik Berenett 2003. Hon medverkade sommaren 2007 i folklustspelet Den Stora Premiären på Fredriksdals friluftsteater i Helsingborg.

Carlsson har varit med i ett flertal kända filmproduktioner sedan debuten i Lasse Hallströms Tuppen 1981. Hon blev 2005 uppmärksammad för sin känsliga tolkning av den kärlekstörstande Birgit i Lisa Ohlins film Sex, hopp och kärlek samt för sin medverkan som Britta Holm i Wallander – Hemligheten. Hon medverkade 2006–2007 som Bodil Lettermark i Martin Beck-filmer.


Ing-marie som julkulan


Ing-Marie idag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0