Vanna Rosenberg - Miilas mamma i en riktig jul

Rosenberg började med teater i liten skala redan på dagis. Hennes mamma jobbade som dramapedagog och hela dagiset fick vara med i barnprogrammet Du måste förstå att jag älskar Fantomen som sändes julen 1981. Rosenberg var också med i Vår teater i Högdalen. På gymnasiet gick hon 3-årig samhällsvetenskaplig linje med estetisk inriktning. Hon hade också en mindre roll i långfilmen Agnes Cecilia från 1991.

Rosenberg var medlem i dansmusikgruppen AdAstra där hon och hennes klasskamrat från gymnasiet, Åsa Schmalenbach, var sångerskor, tillsammans med Bengt Girell Jr och Kim Henry Bergström. Gruppen släppte sitt debutalbum hösten 1994 och gjorde en kort Sverigeturné. Efteråt har Rosenberg förklarat att det inte alls var hennes grej att sjunga i ett band.

Hösten 1994 fick hon också stor uppmärksamhet för sin roll som Sonja, den glada ägaren till glassbaren, i Ulf Malmros TV-serie Rapport till himlen. Hösten 1994 spelade hon dessutom in långfilmen En på miljonen.

I TV-serien Kvarteret Skatan fick Rosenberg återigen möjlighet att spela komedi. I barnprogrammet Allt och lite till spelade Rosenberg den pedantiska Vivianne D Ångström, prenumerant på tidningen "Linjal och exakt vetenskap", mot Elisabet Carlsson och Jacob Ericksson


I en riktig jul


Vanna Idag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0