Om årets julkalender

Tillbaka till spökena på Greveholm

Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet.När den nya julkalendern, Mysteriet på Greveholm II, börjar kommer det en ny familj till slottet Greveholm. Där bor ännu spökena Jean och Staffan ? återigen spelade av Sven Ahlström och Pierre Lindstedt.

Den nya familjen består av mamma Kicki , pappa Stig, och de två barnen Saga storasystern som gillar "den mörka sidan", det vill säga vampyrer och spöken. Hon blir så klart förtjust när hon får träffa riktiga spöken. Lillebror Benny  är en väldigt aktiv kille som älskar sin ökenråtta Peggy, är mörkrädd och avskyr blotta tanken på spöken. Mamman, karriärkvinnan Kicki, vill genast börja renovera och föreställer sig redan som grevinna på slottet. Pappa Stig är den som ska utföra renoveringen, trots att han har tummen mitt i handen. Egentligen vill han mest sitta och skriva på sin deckarroman. Familjen börjar göra sig hemmastadd och spökena, som båda har bott på slottet i några sekel och de senaste åren har haft det ganska tråkigt, välkomnar den nya familjens intåg. Men det ingen av dem vet är att familjens närvaro kommer att påverka krafter ingen av dem känner till, krafter som går långt tillbaka i historien. Mysteriet på Greveholm II (arbetstitel) är en fristående uppföljare till succén Mysteriet på Greveholm som sändes som julkalender 1996. Precis som förra gången är manus skrivet av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, och det är Dan Zethraeus som regisserar. Julkalendern spelas in i Malmö under perioden januari-april 2012 och det är produktionsbolaget Way Creative, som producerar på uppdrag av SVT i Malmö. SVT:s projektledare är Maria Karlsson Thörnqvist.

 


Trailers till Mysteriet på Greveholm II

 
 
Vad tror ni om årets julkalender? Tror ni den bli lika bra, bättre eller sämre än den första Mysteriet på Greveholm? 
Jag själv är det största fanet av Mysteriet på Greveholm och kan alla repliker ur den och jag tror att den inte alls kommer bli lika bra men jag ska inte ha för stora förväntningar på den utan jag ska ge den en chans :)

RSS 2.0