Mysteriet på Greveholm comeback år 2012

Sydsvenska skrev ett repotage om att Mysteriet på Greveholm gör comeback år 2012.
”Mysteriet på Greveholm” från 1996 är en av de mest uppskattade julkalendrarna i tv. Nu tänker SVT i Malmö göra en uppföljare som ska bli tv-kalender nästa år.

Malmö-tv har fått ansvaret för att göra 2012 års julkalender och Sydsvenskan kan avslöja att det blir en uppföljare till succén ”Mysteriet på Greveholm” som sändes för femton år sedan.

– Den kommer att hänga ihop med den ursprungliga julkalendern, så mycket kan jag säga. Gillade man den första så kommer man att ha glädje av den andra också, säger projektledaren Dan Zethraeus vid SVT i Malmö.

Precis som förra gången kommer han att skriva manuset tillsammans med Jesper Harrie och han ska även den här gången stå för regin.

– Tonen kommer att bli densamma eftersom det är samma människor som står bakom serien. Exakt vad det ska handla om vet jag inte, jag ska börja på manuset nu, men självklart är det mycket som har hänt, det har ju gått femton år.

Handlingen i ”Mysteriet på Greveholm” kretsade kring en tokig familj som flyttade in i ett slott som är hemsökt av spöken. Slottet som användes den gången var Hjularöds slott i Eslövs kommun och SVT hoppas kunna få använda samma slott den här gången. Men om det blir Pierre Lindstedt och Sven Ahlström som återinträder i sina gamla spökroller är ännu oklart, inga avtal är skrivna, säger Dan Zethraeus.

”Mysteriet på Greveholm” fick en del uppmärksamhet för sina specialeffekter, bland annat 3D-teknik, och Dan Zethraeus utlovar mer av den varan:

– I Malmö finns många bolag som jobbar med specialeffekter och digitalt berättande och som har blivit väldigt duktiga på det. Så jag hoppas att vi kommer att få se mycket häftiga grejer.

1996 års julkalender har utsetts till tv:s populäraste julkalender vid flera omröstningar och dvd-försäljningen har varit stor. På Facebook finns en grupp för ”Mysteriet på Greveholm” som har drygt 150 000 anhängare.

– Det är väl de som såg den när de var små och som fortfarande gillar den. Jag har hört talas om tjugoåringar som samlas i grupp på lördagskvällar och ser alla avsnitten som en nostalgigrej, berättar Dan Zethraeus.

Inspelningarna av uppföljaren till ”Mysteriet på Greveholm” sker nästa vår


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0