Om Lasse Majas detektivbyrå

Spänning, humor och vintermystik

LasseMajas Detektivbyrå är en klassisk pusseldeckare i vintermiljö där det kluriga detektivparet Lasse och Maja hjälper den villrådige polismästaren att lösa en rad finurliga deckargåtor.

Det har blivit december och den lilla staden Valleby ligger inbäddad i snö. I sann julanda och för den allmänna trivseln i bygden har stadens polismästare bestämt sig för att arrangera ett julspel i stadens gamla teater. Att bli teaterregissör har alltid varit polismästarens hemliga dröm och det sker ju ändå inga brott under december månad.

Mysterier hemsöker Valleby
Till polismästarens stora vånda blir det dock en december full av småbrott och allehanda märkliga händelser och 10-åriga Lasse och Maja får plötsligt fullt upp med att hjälpa polismästaren lösa dessa mysterier och bringa ordning i idyllen Valleby inför jul.

Populära barnböcker
LasseMajas detektivbyrå är baserad på de populära böckerna av Martin Widmark och Helena Willis. Böckerna om LasseMaja blev för övrigt valda till årets populäraste barnböcker i åldern 7-9 år när 48 000 barn röstade fram 2005 års bästa böcker på landets bibliotek.

Kända skådespelare
Rollerna som Lasse och Maja spelas av Teodor Runsiö och Matilda Grahn. Polismästaren görs av Tomas Norström, känd bland annat från Pistvakt. Dessutom medverkar en lång rad av landets mest kända skådespelare, till exempel Peter Dalle, Ann Petrén, Johan Rheborg, Özz Nujen, Pia Johansson, Johan Ulveson, Lennart Jähkel, Jonas Karlsson, Hassan Brijany, Rachel Molin, Alexandra Rapaport samt artisten Amy Diamond.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0