Staffan Ling - Staffan i Staffan och Bengt

Staffan Ling, föddes den 8 november 1944 i Östersund i Jämtland. Han är en svensk skådespelare och programledare i TV och han är bosatt i Umeå.

Ling har bland annat varit programledare för frågesporten Femettan i SVT, och satir- och humorprogrammet Parlamentet i TV4. Tillsammans med Bengt Andersson medverkade han i barnprogrammet Sant och sånt. Duon "Staffan och Bengt" blev till ett begrepp och återkom i Jullovsmorgon Julkul med Staffan & Bengt och 1984 och 1988 års julkalendrar; Julstrul med Staffan och Bengt respektive Liv i luckan - den sistnämnda en uppföljare till Skrivklådan där Staffan och Bengt tillsammans med bland andra Sissela Kyle och Bert-Åke Varg dramatiserade historier som skrivits av barn.

Staffan och Bengt spelade även den norrländska snösparkförsäljareduon Brännström och Hedlund i filmen Sällskapsresan 2 – Snowroller, där de gjorde begreppet "vargtass" bekant för en större publik. Staffan Ling har även varit programledare för TV4:s program Ring Ling tillsammans med Rebecca de Ruvo, Stadskampen och Parlamentet. Staffan Ling deltog även som spårhund i TV4:s underhållningsprogram På Rymmen år 1998.


Staffan idag.


Staffan och Bengt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0