Claes Malmberg- Mamfred

Claes Malmberg, föddes den 8 april 1961 i Göteborg. Han  är en svensk skådespelare och ståuppkomiker.

Malmberg blev först rikskänd för sin rollfigur Ronny Jönsson. Han gick sedan över till att turnera som ståuppkomiker och slog sig då ihop med Lennie Norman. Tillsammans gjorde de en större föreställning och TV-programmet Måndagsklubben (som senare blev Onsdagsklubben) på Kanal 5 med Caroline Giertz som programledare. Emellanåt medverkar han i TV-satiren Parlamentet. Malmberg har även breddat sig som skådespelare. Han var med i Les Misérables på Cirkus i Stockholm, Annie på Nöjesteatern i Malmö , Little Shop of Horrors och fick en Guldmask för bästa manliga huvudroll i Det våras för Hitler i Anders Aldgårds regi på Chinateatern. Han har medverkat i Astrid Lindgren-filmer som Lotta på Bråkmakargatan och Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt. Han har berättat fräckisar i TV-programmet Pratmakarna, medverkat i dramaserien Saltön och spelat i komediserier som Kusiner i kubik och Pappas Flicka. Han har även synts i TV-underhållningsprogram som Doobidoo, Sing-A-Long och Så ska det låta.

Malmberg har även medverkat i 15 minutes of FAME, kallad "Den första musikalen om dokusåpa-verkligheten", 2006, av Dag Norgård. Han hade då huvudrollen som Mr. Manchini. Mr. Manchin är en man som levt farligt i sina dagar, men som beslutat sig för att tjäna lätta pengar genom att driva ett dansställe som han namngett Madonnas.

Hösten 2008 och våren 2009 var han aktuell i rollen som Max Bialystock i The Producers - Det våras för Hitler på Chinateatern i Stockholm och hösten 2009 med samma uppsättning på Lorensbergsteatern i Göteborg. De senaste åren har han bland annat spelat på Gunnebo slott utanför Göteborg. Han har haft ett samarbete med regissören Anders Aldgård, som resulterat i flera föreställningar, både vad gäller enmanshower och musikaler.


Som mamfred

Claes idag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0