LasseMajas dektektivbyrå

LasseMajas detektivbyrå var SVT:s julkalender år 2006 i samarbete med Svensk Filmindustri. Den handlar om tioåringarna Lasse och Maja, som hjälper en velig polismästare med att lösa deckargåtor. Det utspelar sig i en stad kallad Valleby. Serien som är baserad på böckerna av Martin Widmark och Helena Willis spelades in i SVT:s studior under våren 2006. 2006 kom även ett datorspel på temat.

Huvudrollerna som detektiverna Lasse, Maja och Polismästaren spelas av Teodor Runsiö, Matilda Grahn och Tomas Norström, känd från TV-serien och filmen Pistvakt.

LasseMajas detektivbyrå var den första av Sveriges Televisions julkalendrar som spelades in i HDTV och sändes även i SVT:s HDTV-kanal.

Det närmar sig jul och polismästaren i staden Valleby tänker sätta upp ett julspel till minne av sina föräldrar men en massa brott kommer emellan. Han tar därför hjälp av två unga detektiver, Lasse och Maja. Lasse och Maja har en egen detektivbyrå och som löser brotten. När orkestern får reda på att polismästaren inte samlat ihop nog med skådespelare blir de alltmer tveksamma till hans amatörmässiga metoder.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0