Pierre Ernst Vilhelm Lindstedt- Staffan

Pierre Ernst Vilhelm Lindstedt, föddes den 15 augusti 1943 på Dalarö, Södermanland. Han är son till skådespelaren Carl-Gustaf Lindstedt.

Lindstedt hade inte alls tänkt sig att bli skådespelare, men redan i unga år började han hjälpa till bakom kulisserna på teatern Nöjeskatten som hans pappa Carl-Gustaf drev tillsammans med Arne Källerud. Pierre hamnade så småningom som scenarbetare på Kungliga Dramatiska Teatern och Chinateatern innan han fick jobb som passare vid Svensk Filmindustri. Han gjorde några mindre inhopp i olika filmer och uppmärksammades för sin naturliga fallenhet. Tillsammans med sin far spelade han portier i den utskällda TV-serien Mysinge motell 1968. Året därpå fick han en roll i Bo Widerbergs film Ådalen 31, vilket ledde vidare till rollen som Arvid i Jan Troells hyllade utvandrarfilmer Utvandrarna 1971 och Nybyggarna 1972.

Lindstedt har varit engagerad vid Uppsala Stadsteater, Riksteatern och år 1976-1993 vid Malmö stadsteater. Han var med och bildade Teater Glädjehuset i Malmö på 1990-talet, för sin roll i farsen Hassans hotell blev han välförtjänt mottagare av Svenska Dagbladets Poppepris. Han har ärvt sin komiska ådra av sin far och har framgångsrikt medverkat i farser och revyer bl.a. hos Hagge Geigert i Göteborg och hos Peter Flack i Örebro. Han medverkade i Arlövsrevyn år 1996 och 1997. På senare år har han bl.a. spelat Bengt-Hans i TV-serien Pistvakt - En vintersaga 1998 och 2000 och advokat i såpan Nya tider 2002-2003.Idag.

Hittade bara en bild på båda spökerna men han är den till höger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0