Beatrice
”Beatrice” av Ulf Nilsson utspelar sig på fullriggaren Beatrice där den fruktade kapten Mörck för befälet. Motvilligt tar han med sina barn, de moderlösa Johan och Lillan, på en farlig seglats som startar den första december 1889. Den stränge Mörck beordrar barnen att kalla honom ”kapten” istället för ”far”. De tyr sig istället till skeppskatten Jönsson som lär dem allt han kan om skeppet och förklarar de märkliga ord som besättningen använder. På julafton är de äntligen tillbaka i sin hemmahamn och Johan och Lillan kommer även hem till sin ”far”. Under resans gång har kapten Mörck nämligen förändrats av sina barn. Kalendern sändes 1989 i radio.
Hjärtats Hjältar
I ”Hjärtats Hjältar” av Jesper Tillberg och Andreas Palmaer står tvillingarna Julius och Juliana i centrum. De har alltid haft kul ihop men en dag förändras Julius. Han vill bli en bättre ishockeyspelare och blir besatt av att träna. Juliana är så oroad av sin brors ständiga tränande att hon går till skolsystern som säger att Julius håller på att förstöra sin kropp men att hon har en lösning. Genom att förminska Juliana och injicera henne i sin brors kropp kan hon kanske rädda honom tillbaka till hans vanliga liv. Lyssnarna får följa Julianas spännande och farliga färd genom Julius kropp, samtidigt som hennes föräldrar blir alltmer oroliga i världen utanför. Till slut börjar även Julius sakna sin syster. Kalendern sändes 2004 i radio.
Familjen Anderssons sjuka jul
”Familjen Anderssons sjuka jul” av Anders Jacobsson och Sören Olsson är berättelsen om syskonen Sune, Anna, Håkan och lilla bebisen Isabell vars pappa ensam får sköta hemmet sedan deras mamma lagts in på sjukhus för att vila upp sig från överansträngning. Pappan är inte särskilt praktisk och dessutom har han sitt jobb att sköta. Det blir trassligt på många sätt; när pappan försöker jobba hemifrån via datorn, på pysseldagen i Sunes skola och så Håkans matbekymmer, han tycker nästan bara om potatis. Kalendern sändes 1998 i radio.
Tjong i baljan!
Lucköppning med Sunes ul (igen)
Mysteriet på Greveholm lucköppning
Lucköppning Sunes jul
Del 1 av Trolltider
Gösta Bredefeldt - Tomten i Pettson och Finndus
Gösta Johan Harwey Bredefeldt, föddes den 19 december 1935 i Göteborg. Och han dog den 9 januari 2010. Han var en svensk skådespelare och dramatiker. Han var far till skådespelerskan Ellen Bredefeldt och äldre bror till skådespelaren Hans Bredefeldt.
Bredefeldt avled hastigt den 9 januari 2010, i vad som förmodas vara ett slaganfall.
Avsnittet men Gösta i
Claes Ljungmark - Barberaren i Pettson och Findus
Det var var i Skolteaterns regi som Ljungmark första gången provade på att vara skådespelare. Pjäsen hette Picknick på slagfältet av den spanska dramatikern Fernando Arrabal. Första premiären avlöstes av fler på Majornas Gymnasium och planerna att studera till läkare blev strax utbytta mot ett brinnande intresse till teatern. När Ljungmark gått ut gymnasiet och fullgjord värnplikten (ubåtsman) arbetade han bland annat som scenarbetare på Stora Teatern i Göteborg, hamnarbetare, lastbilschaufför, sopphämtare. Arbetade 1975-76 som skådespelare på Panikteatern i Uppsala. Gick Statens Scenskolan i Göteborg under åren 1977-1980.
Fick efter scenskolan anställning på Stockholms Stadsteater och tillhörde Stockholm stadsteaters fasta ensemble fram till 2006. Han arbetar nu som frilansande skådespelare. På Guldbaggegalan 2010 tilldelades han en Guldbagge för bästa manliga huvudroll, för sin roll i filmen Det enda rationella.
Klipp från Klasses julkalender
Mats Bergman - Försäljare i Pettson och Findus
Mats Bergman, föddes den 5 maj 1948 i Göteborg. Han är son till ingmar Bergman och Ellen Bergman. Han bror till Anna, Eva och Jan Bergman. Halvbror till Ingmar jr, Daniel Bergman, Lena Bergman, Maria von Rosen och Linn Ullmann. Han är bosatt på Östermalm i Stockholm.
Mats Bergman gick ut från Teaterhögskolan i Stockholm år 1971. Han verkade därefter som skådespelare vid Norrbottensteatern och Stockholms Stadsteater innan han 1987 fick anställning i Dramatens fasta ensemble. Många känner igen honom från rollen som Bruno Anderhage i Lasse Åbergs filmer och som kriminalteknikern Nyberg i Wallander-serien.
Avsnitten när Mats är med
Liv i Luckan
Gunilla Åkesson - Affärsbiträdet i lådaffären i Pettson och Findus
Gunilla Åkesson föddes den 15 februari 1942 i Jönköping. Hon är en skådespelare och sångerska.
Åkesson växte upp i Lindesberg och kom till Stockholm som 20-åring när hon blev antagen till Calle Flygare Teaterskola. År 1963-66 studerade hon vid scenskolan i Malmö. Sedan följde engagemang vid Oscarsteatern och flera säsonger vid Riksteatern där hon bl.a. medverkade i Vita Hästen och Två gentlemän från Verona. Hon upptäcktes av Hagge Geigert som sett henne på TV och hon slog igenom i hans revy i Göteborg 1975.
År 1976 fick hon engagemang i Kar de Mumma-revyn på Folkan där hon bl.a. gjorde succé som "byggjobbaren på operan", ett revynummer där hon varvade dialog med operaarior. Hon har spelat på de flesta privatteatrar i Stockholm bl.a. långköraren Spanska flugan på Vasan 1981-1983, revyn Carl-Gustafs nöjesmaskin på Intiman 1983, Lasse Berghagens musikal Världens galenskap på Chinateatern 1985 och Oj då, en till på Folkan 1987. Riktigt folkkär blev Gunilla Åkesson genom sin medverkan i TV-programmet Gäster med gester där hennes glada skratt blev riksbekant, samt genom Femettan där hon var flitig bisittare. Hon har även medverkat i TV-serier som Babels hus, Svenska Sesam och Polisen och pyromanen. Hon gjorde en allvarligare roll i Carin Mannheimers Svenska hjärtan.
I tolv år var hon komisk primadonna i Hjalmar-revyerna med Peter Flack i Örebro. Hos Flack gjorde hon lysande parodier på Sigvard Marjasin, Marit Paulsen, Lena Philipsson och Leif "Loket" Olsson m.fl. Hon tilldelades Sällskapet Stallbrödernas pris Revyräven 1999.
Liv i luckan 1988
Umeå-TV lät barn och ungdomar i åldrarna 10-17 år stå för manus, på samma sätt som man tidigare gjort i programmet Skrivklådan. I varje avsnitt fanns tre skrivna berättelser, och programpresentatör var Staffan Ling . Bland hans gäster i studion meddverkade bland andra Lena Philipsson. Bland skådespelarna märktes Bengt Andersson, Bert Åke Varg, Maria Johansson, Göran Thorell och Sissela Kyle. Att även barnroller gjordes av de vuxna skådespelarna ledde till en del kritik.
Klipp från Skägget i brevlådan
Låtar från Julens hjältar
Älskar Findus!
Vad tyckter ni om Pettson och Findus julkalender?
Rekordsiffror för Tjuvarnas jul
Rekordsiffror för årets julkalender
Relaterat
Årets julkalender i SVT var något av en snackis redan innan den började sändas, bland annat debatterade medierna den moral "Tjuvarnas jul" förmedlade. Men tveksam moral eller inte, tittarna ser ut att ha älskat årets kalender.
När siffrorna sammanställts var den genomsnittliga tittarsiffran för "Tjuvarnas jul" 1 887 000 tittare per avsnitt. Det är den högsta siffran sedan mätningarna började 1994.
En julkalender som varit uppe och nosat på liknande siffror är "Pelle Svanslös" från 1997 som hade i genomsnitt 1 642 000 tittare per avsnitt. Förra årets "Hotell Gyllene knorren" sågs i snitt av 1 578 000 tittare.
Första lucköppningen med fem myror är fler än fyra elefanter
Herkules Jonssons Storverk
Trolltider
Om julkalendern Sunes Jul i Tvärsnytt 1991
Kurt Olssons julkalender - Tomtegubben som hade snuva
Teskedsgumman
Om julkalendern Sunes Jul i Aktuellt 1991
Hotell Gyllene knorren
Albert & Herbert blandar jul glöggen.
Intervju med Henrik Ståhl om Superhjältejul
Kurt olssons julkalender
Jul i Mumindalen
Håll huvudet kallt
Jan-Erik Emretsson - Tomtebedragaren i Skägget i Brevlådan och Vaktchefen i En decemberdröm
Jan-Erik Emretsson, föddes den 8 november 1946 i Särna, Dalarna. Han studerade vid Statens scenskola i Malmö.
Emretsson har spelat mindre roller i två av SVT:s julkalendrar genom åren. I En decemberdröm från 2005 spelade han vaktchef och i Skägget i brevlådan från 2008 spelade han en tomtebedragare vid namn Bertil.
Film- 2010 - Wallander - Kuriren
- 2005 - Steget efter
- 2004 - Fyra nyanser av brunt
- 2003 - Sandarinernas sång
- 2003 - Miffo
- 2002 - Beck - Annonsmannen
- 2000 - Det nya landet
- 1999 - Noll tolerans
- 1993 - Polisen och domarmordet
- 1988 - Träpatronerna
TV
- 2008 - Skägget i brevlådan
- 2007 - Gynekologen i Askim
- 2005 - En decemberdröm
- 2001 - Fru Marianne
- 2001 - Kommissarie Winter
- 1995 - Tre kronor
Jan - Erik i Skägget i Brevlådan
Tjuvarnas jul i Sydsvenskan
”Tjuvarnas jul” utspelar sig i något som ser ut att vara 1800-tal, i en stad som skulle kunna vara Stockholm, där tjuvligan Klappsnapparna härjar.
En av medlemmarna i gänget, ficktjuven Kurre, får en dag ett oväntat besök. Utanför hans dörr står en ung flicka med ett brev som förklarar att hon är hans dotter. Så börjar ett äventyr bland trashankar och fattiglappar som pågår varje dag ända fram till julafton.
Julkalendern spelades in under sextiofem snöiga dagar förra vintern på Skansen, i Gamla stan i Stockholm och på Årsta slott.
– Jag längtar tillbaks till när vi spelade in julkalendern. Det var jättejättekul att göra det, säger Tea Stjärne.
Hon spelar en av huvudrollerna – den unga flickan som av tjuvligans ledare får namnet Charlie.
Själv är Tea Stjärne en helt vanlig tioåring som gillar att stå framför kamerorna. Det här är visserligen första gången hon är skådespelare men hon har varit programledare i TV4:s matprogram ”Godare än glass”.
I julkalendern får hennes rollfigur vara med om både spännande och sorgliga saker:
– Det som jag tyckte var roligast var att spela ledsen eller arg. Ibland blev jag nästan ledsen på riktigt för de andra skådespelarna var så bra så det blev så verkligt.
Gustaf Hammarsten gör ficktjuven Kurre och han har bara gott att säga om sin unga motspelerska:
– Hon är som klippt och skuren för det här jobbet och hon tillförde väldigt mycket energi. Ibland var det som att spela mot en vuxen skådespelare.
Bakom ”Tjuvarnas jul” står Per Simonsson och Stefan Roos som tillsammans både har skrivit och regisserat de tjugofyra avsnitten. Och influenserna från Charles Dickens är tydliga.
– Vi var väldigt sugna på att göra en riktig julsaga för julkalendern. Det är lite Oliver Twist över historien. Några personer på samhällets baksida råkar vara med i en tjuvliga. En av dem får plötsligt ta hand om ett barn och det tvingar honom att växa som person, berättar Per Simonsson.
Att få göra julkalendern i tv är ett riktigt hedersuppdrag, säger han. Och det finns förstås vissa saker som måste finnas med i en julkalender:
– Det är ju viktigt med julstämning, det ska vara mycket snö och det ska vara både mysigt och spännande. Och så var det viktigt för oss att det verkligen skulle handla om någonting. Den här historien handlar om rätt och fel, om att ge och att ta.
Tea Stjärne ser fram emot att julkalendern nu äntligen ska sändas och hon tänker själv titta varje dag. Och hennes kompisar tycker att det är kul att hon ska vara med i tv, säger hon och skrattar:
– Ibland har de försökt lura mig att säga vad som ska hända. Men jag håller tyst.
Söndagens blogg!
Jag är med i en tävling hos http://hondenlilla.devote.se/
Rapport från en inspelning: julkalender 2008.
I måndags startade så inspelningen av den julkalender kvällspressmurvlarna den andre december kommer att ha sina barn att bedöma framför tjugo liter avdragsgill julmust. Idag hedrade undertecknad inspelningsplatsen med min närvaro.
Jag ifördes en gangsterkostym á la Pysar & sländor (som ju Guys and dolls heter på svenska) och fick köra runt med Fredrik Dolk i en pytteliten bil på ett gäng låtsasgator i en låtsaskorsning i en gammal regementsbyggnad i Ystad. I sammanfattning: en vanlig dag på kontoret.
Jag vet aldrig hur mycket man får säja om sånt här, men pressen har ju redan nosat upp en del övergripande detaljer och jag gissar att ingen blir putt över följande avslöjanden:
* Anders Johansson ser lustig ut i afropermanent
* Fredrik Dolk verkar ansträngd i orange ullkavaj med Gudfadern-cape hängande över axlarna i maxat strålkastarsken
* Stig Grybe vill helst inte framträda i bara småbyxor och går antagligen inte att pressa in i en koffert (OBS! teamets gissningar och inte från Grybes mun - kanske visar det sej att Grybe gladeligen flashar gubbhänget och tillhör minoriteten åttiåriga elitgymnaster).
* en teveinspelning är väldigt beroende av en kamera.
* pajar kameran plötsligt under en lågbudgeterad teveinspelning så att man måste köra ner en ny tretti mil från Göteborg med påföljd att en halv inspelningsdag försvinner så kan situationen bli stressad.
* det tar minst en halv dag att tillverka en hjälm i form av ett ägg.
* det tar minst en halv dag att tillverka en hjälm i form av en kyckling.
* det tar minst en halv dag att tillverka en hjälm i form av en höna.
* har manusförfattarna skrivit in ett stort hemligt sällskap där alla bär huvudbonader i form av ägg, hönor och kycklingar, kan dom lätt få lite sura blickar av hjälmtillverkaren.
Att vara med och skriva en julkalender är naturligtvis ett ärofyllt uppdrag för en gammal tevenarkoman född på sjuttitalet. Tillsammans med Melodifestivalen och Disneys timslånga reklamblock för årets filmsläpp är det SVT-monopolets sista bastion, och oavsett kvalitet vet man på förhand att man kommer att vara delaktig i en klassiker: också Broster, Broster med Claire Wikholm står ju inskriven i den audiovisuella historien i genren indoktrineringsteve och stillbildstecknade Marias barn som SVT:s svar på helvetes förgård.
Jag och Måns Nilsson har skrivit manus efter Måns ursprungsidéer, varav en var att som omväxling göra en kalender som inte är så puttenuttig: modellbyggen av småstäder med fallande papperssnö närmast kameralinsen och en air av oskuld, femtital och pipdoftande tweed.
När man då träder in i dom här extremt stiliserade studiomiljöerna där allt är vitt, grått och statiskt - med statister uteslutande klädda i vitt och beige - inser man att regissör och scenograf tagit honom på orden.
Det enda yttre tecknet på att vi rör oss i en julmiljö är ett prång i den underjordiska stadsmiljön där en julbock står och gnager på en halmbal. I övrigt är det urbant, avskalat och kliniskt fritt från bullbak och myspys. Det är ganska cool.
Sen finns det för all del också en tomte och några nissar gömda nånstans i handlingen. Men ärligt talat gick vi mer igång på att skriva om frimuraraktiga skurkar med fjädrar på huvet, knasiga uppfinningar och en manisk robot (spelad av en man som verkar gå under tilltalsnamnet Robot Man).
På sjuttitalet anklagades Trolltider för att plädera för hedendom. Staffan & Bengt fick skit för en tomte med pistol på papperskalendern. Om nån anklagar vår kalender för att vara avkristnad och dignande av skräpkulturella klichéer kan jag inte riktigt argumentera emot.
Men den blir garanterat festligare än Marias barn.P.S. För övrigt är det en kulturskandal att den enda vettiga porträttbild på Stig Grybe som går att googla fram är den överst. Herregud - karln gjorde ju både Antes hambo och - som synes - monologen Roban i början av sextitalet.
Stefan Grybe - Tomten i Skägget i Brevlådan
Stig Grybe är utbildad vid Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Sedan följde engagemang på Tantolundens friluftsteater i Stockholm, Svenska Teatern i Vasa och stadsteatern i Uppsala. Hans komiska talang upptäcktes när han spelade i farsen Gröna Hissen på Folkteatern i Göteborg 1951. Grybe slog i genom på allvar i rollen som "Ante Nordlund från Mobacken" i radion 1957. Antes funderingar blev så populära att figuren fick en egen TV-show Antes Supersjå 1963. Stig kom till Knäppupp 1961 och medverkade där i flera säsonger. Det var i Knäppupprevyn Ursäkta handsken som han för första gången gjorde sin klassiska monolog Fågelskådaren. Under några år på 1960-talet gestaltade han Kung Sune i radioprogrammet Mosebacke Monarki.
På 1970-talet kunde man se honom berätta historier i TV-programmet Pratmakarna. Han medverkade i den bejublade Karl Gerhard-kavalkaden på Vasan 1974 och i Hagge Geigerts revy i Göteborg 1981. Stig Grybe har varit flitigt anlitad på privatteatrarna och har medverkat i farser och komedier som till exempel Spanska flugan på Vasan, Skaffa mig en tenor, Kuta och kör och Oj då, en till!. Han gjorde den svenska rösten till Oppfinnar-Jocke i Disneys populära tecknade serie Duck Tales (Ankliv eller Knatte, Fnatte och Tjatte på äventyr).
1987 gjorde han rollen som kriminalintendent Vesper Johnson i Stieg Trenter-filmatiseringarna I dag röd, Lysande landning och Träff i helfigur på TV. Han medverkade också i TV-serien Snoken som Snokens pappa. På senare år har Grybe medverkat i flera musikaler på Nöjesteatern i Malmö bland annat Me and my girl och I hetaste laget, samt spelat mycket lokalrevy.
Stig Grybes son Stefan Grybe var verksam som barnskådespelare under 1970-talet och medverkade bland annat i filmen Niklas och figuren 1971. Dottern Isabella Grybe är programledare på SVT.
I 2008 års julkalender i SVT, Skägget i brevlådan, gjorde Stig Grybe rollen som jultomten.
Hittade ingen bil på honom i julkalendern
Best of Bill och Bull
Mysteriet på Greveholm
Best of Per Oscarsson i Kaspar I Nudådalen
Tjuvarnas jul i Laholm Tidning
JUL. En övergiven flicka, en klantig ficktjuv och ett gäng klappsnappare. SVT:s julkalender "Tjuvarnas jul" är en saga i Charles Dickens anda, inspelad i gammal miljö på Skansen.
Tea Stjärne
Ålder: 10 år.
Bakgrund: Programledare i TV 4:s "Godare än glass" tillsammans med Rabih Jaher. Dubbar också mycket långfilmer och tv.
Aktuell som: Charlie i SVT:s julkalender "Tjuvarnas jul". Skriver också manus till projektet "Pocketfilm", korta filmer som ska sändas i bärbara mediaspelare.
Gustaf Hammarsten
Ålder: 44 år.
Bakgrund: Slog igenom i "Tillsammans" år 2000. Andra filmer och tv-produktioner han synts i är "Skenbart - en film om tåg", "Brüno" och "Våra vänners liv".
Aktuell: Som Kurre i SVT:s julkalender "Tjuvarnas jul".
Det är uppenbart att tioåriga Tea Stjärna och Gustaf Hammarsten, som spelar huvudrollerna i "Tjuvarnas jul", har haft kul under inspelningen. Nu känner de varandra så väl att de skrattlystet faller varandra i talet när de ska beskriva julkalendern.
- Den är lite rolspännandesorglig, säger Gustaf Hammarsten och får medhåll av Tea Stjärne:
- Ja, exakt, den är lite av allt. Den är rolig vid vissa tillfällen och så blir den lite spännande, det händer grejor hela tiden!
De är tillbaka på Skansen, platsen där huvuddelen av julkalendern är filmad. Det är här som den ökända tjuvligan Klappsnapparna har sitt näste under förrförra seklet. Det är hit som den övergivna Charlie (Tea Stjärne) kommer för att leta rätt på sin pappa Kurre (Gustaf Hammarsten), en förvirrad och klantig ficktjuv. Sedan börjar det "rolspännandesorgliga" när Charlie blir tjuvligans maskot och ska läras upp att stjäla julklappar från de rika.
Manus- och regiduon Stefan Roos och Per Simonsson ser "Tjuvarnas jul" som ett familjeprogram, utan åldersgränser.
- Utan att ta i för mycket tror jag att julkalendern passar alla från 3-99 år, säger Gustaf Hammarsten.
De ruffigt historiska miljöerna, de på ytan ljuvligt skurkaktiga bovarna och historien som pendlar mellan komedi och tragedi vittnar om att Charles Dickens har varit en inspirationskälla för seriens skapare.
- Men vi funderade också på vad som utmärker en riktigt bra julsaga. Och man kommer inte ifrån att det ofta landar i moraliska resonemang, för julen handlar om att ge och inte att ta, säger Per Simonsson.
De är mycket nöjda med rollbesättningen. Gustaf Hammarsten är ett välkänt ansikte, med filmer som "Tillsammans" och "Brüno" bakom sig. Snart dyker han upp i "The girl with the dragon tattoo" och Hamiltonfilmen "I nationens intresse". Den mycket unga publiken har förmodligen mer koll på Tea Stjärne som varit programledare i TV 4:s "Godare än glass".
- Jag hoppas att jag ska kunna bli skådespelare när jag blir stor. Allt är så kul - till och med pauserna, säger hon.
Amy Diamond i Lasse Majas detektivbyrå
Fredrik Dolk - Direktör Damén i Skägget i brevlådan
Fredrik Dolk föddes den 14 december 1961 i Solna.
Dolk hörde under åren 1975-76 till den svenska simmareliten. Därefter studerade han ett år vid High School i USA där kom han att medverka i olika teateruppsättningar. Åter i Sverige studerade vid Calle Flygare Teaterskola 1983 och spelade statistroller på Dramaten. Han studerade vid Scenskolan i Göteborg 1985-1988 och gjorde sin praktik vid Dramaten. Han har varit engagerad vid Helsingborgs stadsteater.
Då företaget Media Dubb i början av 1990-talet dubbade 1987 års tecknade TV-serie om Teenage Mutant Ninja Turtles medverkade Fredrik Dolk och svarade bland annat för Splinters röst. Fredrik Dolk hade även den svenska rösten till Mamorou Chiba/Den Maskerade Rosen i Sailor Moon, Scott Tracy i Thunderbirds, Buzz Lightyear i Toy Story-trilogin, Pepin i spelet Diablo, Gyllenroy Lockman i Harry Potter och Hemligheternas kammare och han gjorde rösten till Stanley Ipkiss/Masken. Han har även dubbat flera andra filmer.
Fredrik i Skägget i brevlådan
Julpussar och Stjärnsmällar lucköppning
Julpussar och stjärnsmällar 1986
I Stockholm bor konstnären Paul tillsammans med sin familj, bestående av hustru Gloria och dottern Erika. Paul försöker sälja sina tavlor men lyckas inte, istället vill konsthandlaren köpa en kopia av en Rubensmålning som han har målat, Paul är tveksam men han behöver pengarna och får bra betalt så han låter sig övertalas. Men handlarna visar sig vara skurkar som tänker sälja tavlan som en äkta Rubenstavla. När Paul inser det stjäl han tillbaka tavlan och nu gäller det att försvinna fort, med skurkarna hack i häl. Familjen packar ihop och åker till Pauls barndomshem i Busnäs, en påhittad by i det svenska landskapet Dalarna.
I Busnäs blir Erika snabbt kompis med pojken Jesper, vars mamma Marianne äger byns enda café, och Emelie, en flicka som bara bor hos dem för att uppleva en vit, lantlig jul. I byn finns också Busgänget, bestående av de andra barnen från byn. Tillsammans upplever Erika, Jepser och Emelie en massa spännande händelser och mysterier som inbegriper t.ex. tjuvar, gamla kyrktorn, häxor i nutiden, om man kan baka lussebullar, utan att veta hur det går till samt en massa andra julförberedelser och upptåg.
Allram berättar om sitt liv som Stockholmare
Albert och Herberts julkalender
Albert och Herberts julkalender
Klasses julkalender
Best of Håkan Bråkan
Broster Broster!
Brasse Brännström - Kapten Enok i Dieselråtor och sjömannsmöss
bl a Mitt liv som hund och En kille och en tjej. Under de senaste åren har han bl a medverkat i de omtalade långfilmerna Den bästa sommaren, Gossip, Pelle Svanlös och Sprängaren. Tidigare i år belönades han med en Guldbagge för Bästa manliga biroll i just Sprängaren.
I höst/vinter turnerar Brasse med Rob Beckers Broadwaysuccé Grottmannen - en enmansföreställning om de grundläggande skillnaderna mellan kvinnor och män.
Brasse i julkalendern
Pettson och Findus Storfiskarna
Trailer till Stjärnhuset
Peppis i ett nötskal
Emelie Rosenqvist - Sara Bernhard I Lasse Majas deektivbyrå
Emelie Rosenqvist, föddes den 27 november 1980. Hon är en svensk skådespelerska och radioproducent.
Rosenqvist var med i 2006 års julkalender LasseMajas detektivbyrå i rollen som Sara Bernard och i TV-serien Pip-Larsson från 1999 i rollen som Desdemona Larsson. Hon debuterade som sjuåring i kortfilmen "Prima Ballerina" av Angelica Lundqvist. 1992 spelade hon rollen som "Allis" i TV-serien "Allis med is". Hon har även medverkat i "Lasermannen" och "Upp till Kamp", båda i regi av Mikael Marcimain.
Emelie i i larsson
Emelie (tv) år 2007
Hittade ingen bild på henne i jlkalendern